Vi rejser alle sammen på forskellige måder. Nogle elsker at tage på vandretur og se smukke udsigter, mens andre foretrækker indersiden af shopping centre.

Men uanset hvordan man rejser, er en ting næsten altid sikker: Man tager billeder. Fotos er den nemmeste måde at forevige rejser og øjeblikke og en god måde at huske det, som man måske ikke kommer til at se og opleve igen.

Derfor er kameraet en fast ven i tasken, når det bliver tid til at pakke tasken og opleve et nyt sted. Men hvordan tager man egentlig gode rejsebilleder? Selv små ting kan forbedre dine billeder markant og give dig fotos, som du er stolt af at vise til familie og venner – eller måske få trykt på lærred og hængt op i hjemmet.

Brug et ordentligt kamera

Det er smart at tage billeder med telefonen, fordi man altid har den med sig. Men hvis man virkelig vil tage gode billeder, som er værd at se tilbage på, så kræver det et ordentligt kamera.

Uden det rigtige udstyr er dine billeder dødsdømt fra starten. Hvis du ikke allerede har et godt kamera ved hånden, bør du altså opsøge en elektronikbutik og få hjælp til det rigtige valg for dig.

Brug tid på at redigere billederne

Ferie- og rejsebilleder er kendetegnet ved, at man sjældent har lang tid til at tage dem. Ofte er man på vej et sted hen og har ikke timer til at sætte udstyr op og fange det helt rigtige billede.

Derfor er det kun naturligt, at man måske får uønskede objekter med, eller ikke fanger lyset helt perfekt. Her er billedredigering på nettet eller med Photoshop alfa og omega. Kun på den måde kan du nemlig ændre på dine billeder, så de fremstår bedst muligt.

Find inspiration hos andre rejsende

Internettet og de sociale medier flyder med ferie- og rejsebilleder fra hele verden. Hvis du vil have inspiration, inden du skal et sted hen, kræver det kun fem minutter og en internetforbindelse.

Rejsefotografier skal naturligvis ikke bare være kopier af andres, men ved at få inspiration får du måske øje på en ny vinkel eller et sted, som du ellers ville have overset.

Derfor er det ikke skadeligt at kigge på andres billeder og redigering, så længe du stadig husker at være kreativ på egen hånd.

Kategorier: Holiday & travel